Skip to content

AKTÍV ISKOLA

SPORT

az MDSZ hivatása, hogy a jövő generációja számára is megpróbáljon egy egészséges fizikális és mentális életminőséget megteremteni, amely munkát a jelenben tanuló kis- és nagy diákok sorában kell elkezdeni. Maga a Diákolimpiai rendszer, az intézményi szemléletformáló programjaink, a pedagógus képzéseink és minden egyéb sport- és életmódprogramunk e cél köré szerveződik.

a programban résztvevő intézmények egy nagy, országos védjegyrendszerbe bekapcsolódva igazolhatják majd a külvilág felé, hogy plusz munkát, többet tesznek a diákjaik testi és lelki egészségének fejlődése érdekében. Ezen eredmények, pozitív visszaigazolások akár előnyt is jelenthetnek a jövőben a beiskoláztatás során a szülők felé, vagy a fenntartók irányába bármilyen, az intézmény életét, fejlesztését, fenntartásátérintő kérdésekben.

a programunkba felvett szempontok sok tekintetben alapulnak más országokban már kipróbált és jól bevált iskolai módszereken is, amelyek hozzájárulnak az intézmény diákjainak jobb tanulmányi képességeinek elősegítéséhez. A testileg és mentálisan is egészséges, lemozgatott, az energiáit játékban, sportban levezetett, a tanórákat jó vérkeringéssel megkezdő diákok teljesítménynövekedése tudományosan bizonyított tény. Többek közt ezt is
szeretnénk elérni a program során.

sok intézmény már eddig is működtetett sok olyan programelemet egy-egy tanév során, amely most megjelenik a mi szempontjaink közt. Ez által segítünk nektek az erősségeiteket, a már eddig is elvégzett plusz munkátokat önmagatok felé is elismerni és értékként kezelni, illetve segítünk egy sajátos rendszerbe is foglalni mindazt a munkát, amelyet a diákjaitokért és az iskolátokért megtesztek.

a tájékoztató megtekintéséhez, kattintson ide