Skip to content

1. oldal

Gondolhatnánk, hogy „Ó , minek egészségnapot tartani?”. Talán sokan gondolják is. Mi itt az iskolában úgy gondoljuk, hogy nem lehet eléggé felhívni a figyelmet az egészséges életmódra. És ezt nem lehet eléggé korán elkezdeni. Szükség van a kampányszerű figyelemfelkeltésre, mert a mindennapokban - sok kis engedménnyel a kényelem oltárán – simán belecsúszunk az egészségtelen táplálkozásba, a mozgásszegény életmódba, de éppúgy a lelket is csapdába csalni képes digitális világ túltolásába is. Gyerekek és felnőttek egyaránt.
Tegnap iskolánkban Egészségnapot tartottunk.

2. oldal

A gyerekek megismerkedhettek az elsősegélynyújtás alapjaival, megmértük a súlyuk, magasságuk, készítettek salátát gyümiből, zöldségből, megismertek néhány gyógynövényt, fűszernövényt, kóstoltak egy finom gyógyteát, készítettek kampányplakátot az egészségvédelemhez, illetve megismerkedhettek a higiénia alapvető szükségleteinek fontosságával.
Nagy sikere volt a programoknak, mindenki élvezte – gyerek és felnőtt egyaránt – a színvonalas eseményeket! Az állomásokat megkoronázta a lovaskocsizás, amelyen osztályonként vettek részt a gyerekek.
Köszönjük a szuper lehetőséget minden résztvevőnek!

KÉPEK