Skip to content

KÖLTÉSZET NAPJA

FEHÉR ÁGNESSEL

A Zichújfalui Református Általános Iskolában Fehér Ágnes írónő interaktív foglakozásaival vált emlékezetessé az idei Költészet Napja.

A leglelkesebb könyvtárba járó gyerekek József Attilára emlékeztek versekkel, majd a költészet ünnepe a könyvbarátok elismerésével és az írónő versírásra motiváló óráival folytatódott.
A 3-6. osztályosok nemcsak a versírás fortélyaival bővítették tudásukat, hanem irodalmi kreativitásukat is mecsillantották a rögtönzött négysorosokban.

Fehér Ágnes, A tükör mögött című regény szerzője, a közelmúltban a Krúdy Kör díszoklevelét, a Költészet Napján pedig 110 gyermek elismerését kapta Zichyújfaluban figyelemre méltó írói és emberi értékeiért.
Hogyan tekint vissza az írónő az iskolánkban átélt tapasztalatairól? Az alábbi írásából kiderül: 

Kiút a Versbánatból

Írta: Fehér Ágnes, író, költő, festőművész, pedagógus, 2024.04.15.

Akik a fényben élnek, már alig tudnak fogalmat alkotni arról, milyen a mélyben, ahova a fény csak nyomokban és megtört formában ér el. Ha számunkra természetes, hogy a gondoskodás körülvesz, meghallgatnak, figyelembe veszik a személyiségünket gyermekkorunktól kezdve, akkor nehéz belegondolnunk, hogy élnek olyan lelkek is körülöttünk, akik számára ez nem adatik meg.